">

HTML

<iframe width="500" height="250" src=" http://www.gosim.ekit.com/ekit/tj/TJM/budapestmongol/track_map/?" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mongol Rally 2013

Elhatároztuk két haverommal, hogy idén nyáron elvezetünk egy kis városi Suzukival, GPS nélkül, Mongóliába, a Mongol Rally első magyar résztvevőjeként. A sztorink röviden: Gondoltuk, hogy valahogy le kéne zárni az egyetemi éveinket és mielőtt beállnánk az élet fogaskerekébe , részt veszünk életünk talán egyik legnagyobb kalandján. Persze, mondhattuk volna, hogy csak elutazunk Ibizára, vagy lenézünk a Balaton Soundra, de mi valami mást szerettünk volna, valamit, aminek van valami jelentősége és közben nekünk is érdekes. Ekkor Márton, El Capitan, ezt mondta: "Hé, Márk menjünk el autóval Mongóliába!" Először arra gondoltam, hogy vagy valami „gombát” evett előző nap, vagy egyszerűen csak részeg. A szkepticizmusom azóta elhalványult: regisztráltunk hivatalosan a rallyra, megvan az autó, a legtöbb vízum és a felszerelés. Július 15.-én indulunk!

Hivatalos oldalunk

Éppen hol vagytok?

HTML doboz

2013.07.19. 01:19 mityka_

Muflon alatt porzik az út!

nnedhql1ripxshari3r2c3cfxkl35la48qcnrctlmgk_1_1374189536.jpg_615x406

Végzős egyetemisták, kalandfüggők és félőrültek párszáz fős csapata döntött úgy, hogy lyukat üt a hétköznapokon, és azon át hajt el egészen Mongóliáig. Vasárnap összegyűltek a cseh Klenova kastély tövében, és égbekiáltó örömünneppel adták tudtára az előttük fekvő tízezer kilométernek, hogy másnap indulnak. A táborban mintegy kétszáz autó és sátor hevert mindenfelé, frissen csapolt cseh sör a söntésben, tradicionális cseh zenekar a pódiumon.

Ebben a közegben hőseink, a Megállíthatatlan Muflon sofőrjei villámgyorsan feloldódtak, és pár órán belül már váll veregetve biztosították a lehető legjobb szándékukról társaikat. Igen, inkább társai, mintsem riválisai itt egymásnak a résztvevők, a Mongol Rally ugyanis csak nevében utal a hagyományos rallykra; a győztes itt semmivel sem örvend nagyobb elismerésnek, mint az, aki utoljára tolja célba kocsiját, motorját, iskolabuszát. Ebben az értelemben még mindig őrzi azt a háziverseny-hangulatot, amit a Rally ötletgazdája 2001-ben alapozott meg, mikor is egy Fiat 126-sal vágott neki az útnak – sikertelenül. 2004-ben aztán ugyanazzal a járgánnyal újrapróbálta, és öt másik csapattal egyetemben elérte célját. Most, kilenc évvel később, a Muflon csapatvezetőjére, El Capitanra és hű társaira vár a rendkívüli feladat, hogy bedöcögjenek Ázsia rejtekébe.   

Szólj hozzá!

Címkék: start mongol rally megállíthatatlan muflon


A bejegyzés trackback címe:

https://mongolrally.blog.hu/api/trackback/id/tr955414326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása